Home » Scurt istoric al Liceului

Scurt istoric al Liceului

  Inceputurile liceului sunt determinate de nevoia unui astfel de asezamant in zona de sud a judetului nostru, in conditiile in care tot mai multi elevi doreau sa parcurga cursurile liceale. La 15 spetembrie 1958 in actualul local al liceului, primii 45 de elevi paseau pragul Scolii Medii Mixte Topoloveni, alaturi de cei din ciclul primar si gimnazial, Baza materiala insuficienta si, in multe privinte necorespunzatoare, a facut ca sa se infrunte cu multe greutati.

                             Construirea noii scoli generale, in 1968, a insemnat imbunatatirea conditiilor si pentru liceu care ramane cu clasele liceale. Numarul Claselor a sporit de la an la an. In anul 1977, printr-un ordin al Ministerului Invatamantului, a fost transfomat in liceu industrial, patronat de Intreprinderea de Autoturisme Pitesti si Ministerul Constructiilor de Masini. Incepand cu anul scolar 1978-1979, pe langa liceu a functionat si o scoala profesionala, care a pregatit forta de munca pentru Sectia de Supape si Bolturi Topoloveni si care a dat ultima promotie in 1991. La 15 septembrie 1978 liceul devenea Grupul Scolar Industrial Topoloveni.
                            Pentru buna pregatire a elevilor, in 1983, liceul dispunea de trei laboratoare, cinci cabinete scolare, cinci ateliere de lacatuserie, si prelucrari prin aschiere, o biblicoteca avand 10.000 de volume, un internat cu 100 de paturi si o cantina de 120 de locuri. Incepand cu anul scolar 1990-1991, Liceul Topoloveni revine la profilul teoretic, profil cu care pornise la drum in 1958. Intre timp baza materiala a liceului s-a imbunatatit cu o sala de sport care a luat locul atelierului scolar.
                            Dupa 1990, la vechile profile de matematica-fizica, fizica-chimie, chimie-biologie, uman s-au adaugat altele noi, foarte solicitate de elevi si parinti, precum cel de informatica si economic. In cei 45 de ani de existenta, de pe portile liceului au iesit 41 de promotii compuse din 103 clase si peste 4000 de absolventi la cursurile de zi, 28 de promotii cu 51 de clase si peste 1400 de absolventi la cursurile serale.
In total, liceul nostru a dat peste 5400 de absolventi economiei si societatii romanesti. Este o mandrie a Liceului nostru ca marea majoritate a specialistilor din Topoloveni si din toate localitatile limitrofe sunt absolventii acestuia. De asemenea, forta de munca din unitatile economice din zona, calificata, a fost pregatita, intr-o mare proportie, in scoala profesionala a liceului. Incepand cu anul scolar 2000-2001, pe langa liceu functioneaza si clase de gimnaziu, formate din elevi din Topoloveni si din comunele limitrofe care asigura o pregatire deosebita elevilor si care a asigurat aparitia unei competitii intre unitatile scolare cu clase gimnaziale din localitate. In martie, 2003, prin Programul National de Informatizare promovat de Guvernul Romaniei, au fost inaugurate doua laboratoare de informatica moderne, iar in decembrie 2003 a fost inaugurat noul corp de cladire cu cele opt sali de clasa.
In prezent scoala noastra dispune de o baza materiala de 19 sali de clasa, cate un laborator de fizica, chimie si biologie, doua laboratoare de informatica, o biblioteca scolara cu peste 14000 de volume, un teren de sport in aer liber si o sala de sport.
Din anul scolar 1999-2000 liceul beneficiaza de un cabinet de asistenta psihopedagogica. Cabinetul medical scolar vegheaza la sanatatea tuturor elevilor, pe parcursul intregului program.
Elevii liceului se impun la olimpiadele scolare la nivel judetean si national.